Wielkie Smażenie Powideł w Mniszkach ze złotowianką Jolantą Surmą [ZDJĘCIA]
Już po raz dziesiąty w Mniszkach pod Poznaniem odbyło się Wielkie Smażenie Powideł, w których już po raz wtóry udział brała również złotowianka Jolanta Surma....
Zrób ogórki małosolne. To nic trudnego [PROSTY PRZEPIS]
Trzy, cztery dni stania w słoju i możesz się cieszyć pysznymi, domowymi, ogórkami małosolnymi do obiadku (do kanapek i sałatek też są idealne). Zrobić je jest...
TOP 12 sposobów wykorzystania piwa. W domu, ogrodzie, dla urody!
Piwo można zastosować na różne sposoby - w kuchni, do sprzątania, przy pielęgnacji ogrodu, a nawet ciała. Niemal co 4. Polak i co 5. Polka zdradzają, że lubią...
Mistrzowie Smaku. Poznajcie liderów głosowania!
Najlepsza pizza w mieście? Pyszne obiady? Rewelacyjne pierogi? Gdzie ich szukać? Nasi Czytelnicy to wiedzą i po raz kolejny mają okazję wyróżnić naszych...
Cukiernia Chrupek w Złotowie. Mistrzowie Smaku Wielkopolski 2018
Rozpoczęła się kolejna edycja Mistrzów Smaku Wielkopolski, którą organizujemy wspólnie z Głosem Wielkopolskim. Kto zwycięży w każdej z czterech kategorii w...
Smaki Bukowiny. Przeżyjmy to jeszcze raz [ZDJĘCIA]
Bukowińskie Spotkania 2018 i Smaki Bukowiny na zdjęciach OKJ. Zobaczcie
Korowód ulicami Jastrowia. Bukowińskie spotkania 2018 [ZDJĘCIA]
Tradycyjnie w pierwszym dniu Bukowińskich spotkań korowód przeszedł ulicami Wojska Polskiego i Mickiewicza, gdzie na placu im. Jana Pawła II odbyła się...
Uroczyste otwarcie siedziby Koła Gospodyń Wiejskich w Tarnówce [ZDJĘCIA]
W dniu 13 czerwca w Tarnówce przy ulicy Zwycięstwa 27 została uroczyście otwarta nowa siedziba Koła Gospodyń Wiejskich. Po oficjalnym wręczeniu kluczy...
"Dziedzictwo Kulinarne Krajny Złotowskiej" [FOTO, WIDEO]
W ramach programu Biblioteczka Krajny ukazała się kolejna pozycja "Dziedzictwo Kulinarne Krajny Złotowskiej". Promocja książki, którą wydała Lokalna Grupa...
Dziedzictwo kulinarne Krajny Złotowskiej. Spotkanie LGD i KGW w Starostwie
W gościnnych progach starostwa z dyrektorem biura Lokalnej Grupy Działania "Krajna Złotowska" Markiem Romańcem spotkały się wczoraj (22.02) członkinie Kół...
Targi Knieje w Poznaniu ze złotowską dianą Alicją Fruzińską
W ostatni weekend lutego odbyły się w Poznaniu Targi Knieje, w których jako organizatorka uczestniczyła złotowska diana Alicja Fruzińska.
Magda Gessler gościem w Złotowie [ZDJĘCIA]
Pamiętacie czerwiec zeszłego roku, gdy Magda Gessler była gościem specjalnym nowo otwartej restauracji w Złotowie?
Sekretem rogali jest ciasto
Rogal świętomarciński to znak rozpoznawczy Poznania i Wielkopolski. Żeby produkować przysmak o tej nazwie, trzeba jednak zdobyć certyfikat.
Kulinarny Puchar Polski 2016: Wielkopolanie są najlepsi! [ZDJĘCIA]
Kulinarny Puchar Polski 2016 zdominowali wielkopolscy kucharze - stanęli na wszystkich trzech stopniach podium!
Przepis na kurki [ZDJĘCIA]
Przepis na kurki w śmietanie. Można je podawać z makaronem np. pełnoziarnistym lub białym. Smakuje też z makaronem ryżowym. Kurki wypłukać i ułożyć na...
Szykujcie się na rogalowe szaleństwo!
Już za kilka dni w Poznaniu królować będą rogale świętomarcińskie - przysmak nieodłącznie kojarzący się z 11 listopada i imieninami świętego Marcina.
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Pomoc drogowa
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Kasy fiskalne
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Motory